Cornellà -Begues - Castellví de Rosanes

Primera etapa: E.C.A.E. (Hospitalet) – Begues

El dissabte 23 de Gener va començar la primera etapa de “Voltar per Catalunya”. Tot i que les previsions anunciaven pluja, a les 9 h del matí, uns 50 genets amb els seus cavalls vinguts d’arreu de Catalunya, van anar arribant a la seu de l’AMAC, que es troba a les dependències del l’ECAE. En l’acte d’inauguració varem comptar amb la presència del Sr. Emili Zegrí, President de la Federació

Catalana d’Hípica, el Sr. Albert Riudeubàs, director del ECAE, Srs. Antoni Valentí, Jaume Pons i Elena de Martí, ex-presidents de l’AMAC i en Francesc Martinez, actual president de l’associació, que després de l’esmorzar preparat per l’organització, varen fer uns parlaments i es va donar el tret de sortida.

A les 11 h acompanyats per la Guàrdia Urbana varem travessar Cornellà en direcció al riu Llobregat. Per la vorera del riu varem arribar fins a l’alçada de Sant Vicenç dels Horts. Aquí es va iniciar la pujada cap a la muntanya de Sant Antoni on vam fer una parada per dinar. Tot seguit varem seguir fins a Torrelles de Llobregat, el Turó del Tabor, la Roca del Barret fins arribar al punt final de l’etapa, a Begues, a les 5:30 h de la tarda.

Un cop a Begues varem deixar els cavalls preparats per passar la nit i els genets van fer cap a la casa de colònies. Havent sopat varem poder gaudir de les animades converses de les experiències del dia i recordant antigues trobades davant d’una copa de cava.

Descripció de la ruta: 31 kms de recorregut. Alçada màxima: 453 metros (Begues)

Segona etapa: Begues – Castellví de Rosanes

El diumenge 24 de gener la meteorologia seguia amenaçant pluja, però varem tenir molta sort i no va caure una sola gota d’aigua.

El dia comença a les 7 h del matí anant a donar de menjar als cavalls i es comprova que han passat la nit sense novetat. Després d’esmorzar els genets, a les 9 h ja estem tots preparats per sortir en direcció a Olesa de Bonesvalls, Coll d’Esteles, i l’Ordal.

A les 13 h es para per menjar un picnic just abans de creuar la N-340, a un paratge envoltar de plataners on hi ha una petita capella. L’organització va muntar unes cordes per lligar els cavalls mentre dinàvem. Després del cafè varem seguir la ruta passant pel costat de Sant Esteve d’Ordal, en direcció Coll de Montcau i coll d’Oller, iniciant el descens cap a Castellví de Rosanes. Sobre les 17 h arribàvem a Cavalls Pintats, final de l’etapa i acomiadament de la gent fins la propera sortida.

Descripció de la ruta: 33 kms de recorregut. Alçada màxima: 570 metros (Coll d’Oller)

La ruta de dos dies va transcòrrer per boscos de pi blanc, roures, alzines i algunes vinyes. Varem gaudir de unes vistes esplèndides del Baix Llobregat, el Penedès i Montserrat. A destacar el bon ambient entre tots els participants, el “bon rotllo” i sobretot la il·lusió d’iniciar i col·laborar en aquest projecte de VOLTAR PER CATALUNYA.

Fotografies de la sortida. click a aquí

Categoria: Catalunya, publicada per Joan Pi, 4 anys . 1808 .
Distància total 61590 m
Desnivell minim 3.5 m
Desnivell màxim 562.5 m
Desnivell acumulat 1855.2 m
Aquesta ruta s'ha descarregat 668 vegada(es).

Descarregar ruta
Compartir
/rutes/llistaderutes
/rutes/llistaderutes/report_track/11
google.maps.MapTypeId.HYBRID 1 google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT 1 1 1 1 1 2 #0000FF Distancia Elevació Velocitat Heart Rate Distance: {0} {2} Elevation: {1} Distance: {0} {2} Speed: {1} Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}